====INFO SEMASA ======


Sebarang urusan boleh terus ke emel pertubuhan pkrjk92@gmail.com

Pendaftaran ahli baru sila muat turun Borang Permohonan Ahli mohon berhubung terus dengan
YM Tuan Harun Tuan Yahya (019-9179778) - PSU Pendaftaran Ahli

Untuk pendaftaran ahli di luar kelantan boleh lah berhubung terus dengan pengerusi atau Setiausaha Perhubungan Negeri

Perhatian kepada ahli-ahli yang berdaftar mulai bulan Mac 2013... jemput mengambil kad keahlian YM di Ibu Pejabat PKRJK kerana kad YM telah siap ... sila hubungi patik 019-9179778

Untuk Makluman:
Carta Salasilah dan Buku Perlembagaan PKRJK terdapat di kedai koperasi, berminat sila hubungi pihak koperasi ..


Monday, March 23, 2009

Salasilah Raja Jembal di Petik dari Portal Diraja Kelantan

Sila klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas.
Sumber sebenar dari : Portal Diraja Kelantan

13 comments:

mr baker said...

assalamualaikum,
1. adakah PKRJK menyimpan sebuah carta salasilah induk?
2. bolehkah carta ini dijadikan online (contoh, gunakan Geni.com)?
3. sekiranya masih tiada, bolehkah PKRJK mulakan?
4. ahli-ahli PKRJK boleh meggunakan peluang ini untuk sama-sama membina susur galur bersama.

Haji Hassan Zaim bin Haji Salleh said...

mohon susur galur Raja Abdul Rahman yang berebut kuasa dgn Raja Pah.

sk tebengau said...
This comment has been removed by the author.
UmiNajwan said...

salam, saya sokong cadangan oleh mr baker.. dengan adanya carta salasilah secara online ni memungkinkan anak cucu raja jembal 'trace' woris2 jauh.. dpt menjimatkan duit, masa dan tenaga..

raja rohaya bt raja sulaiman b. raja ibrahim b nik mat b raja kadir...

Lan said...

assalamualaikum...betul ke keturunan Raja Jembal ni dilarang makan rebung buluh dan ikan kacang?

aku milik dia said...

setahu sy, kturunan raja jembal, xley mkn rebung buluh betong..
bley perinci kan ag x salasilah keturunan raja jembal???saya slh srg keturunan raja jembal, tp sy xsure bwh mn..

aku milik dia said...

sthu sy, keturunan raja jembal xley mkn rebung buluh betong..
bley princikan ag x salaslah ktrunan raja jembal??
saya slh srg ktrunan raja jmbal, tp sy xsure sy bwh mn..

Que Har said...

Project mengumpul & membina salasilah
pertalian kerabat jembal...
https://sites.google.com/site/tengkuazhar/raja-jembal/salasilah

harap maklum

UBK smktpm said...

salam....selama 27 thn saya di dunia ini, dr kecil nenek dan keluarga menyatakan kami keturunan raja jembal...selalu mmndapat mimpi dan melalui pelbagai perkara pelik..setiap kali ada ahli keluarga yang sakit jumpa ustaz, kata ada kaitan ngn raja jembal..saya tak kisah sehingga anak lelaki saya sakit dan dikaitkan dgn keturunan ini..boleh saya nak tahu siapa raja Jembal sebenarnya...

Cemmomile said...

xsure pasal rebung buluh betong. tp nenek slalu pesan takbley makan ikan kacang, coz ikan kacang telah tolong menyelamatkan kapal/sampan yg bocor masa Raja lari menyelamatkan diri masa negeri nak diambil kuasa oleh pihak lain. Then mereka telah sepakat seluruh keturunan xbley makan ikan kacang...

Huhuhu selama ni sume cerita nenek rasa macam mitos jer..bile jumper portal ni barulah rasa byk benarnya cerita2 nenek -

saiful anuar said...

assalamualaikum.......saya anuar,,saya ingin mendapatkan kesahihhan mengenai keturunan nenek saya.,nama sebenar nenek saya raja aminah bt raja hassan..usia beliau sekarang 87 tahun,beliau banyak bercerita asal usul keluarga kami termasukla pantang larang yg perlu kami ikuti termasukla x boleh makan rebung buluh dan sejenis ikan,,,

saiful anuar said...
This comment has been removed by the author.
Mahadher Abdul Halim said...

"SEMBAH SALAM"
Segenggam Padi , SEPULUT KUNiNG, Sekapur Sireh,

Sekuntum PANTUN buat Ahli Kerabat sekalian
Di Ramadhan Dua Al-Mubarak nan penuh Pengampunan:

Hai karang kuntuman karang,
Karang berasal lautan dalam;
Hati sayang janganlah walang,
Adinda kanda menyapa alam.

Wallahu'ALAM.





:)

SENI BELADIRI . OPS KERiS .
FB : Mahadher Cucu Tok AWang .